2020. november 25., szerda

Barátkozás egy papagájjal

Egy új madárral való ismerkedés, barátkozás nem indul könnyen, mert ők eleinte elég bizalmatlanok. Ajánlj fel neki valamilyen különleges csemegét: ha a papagáj előrehajol és a csőréhez ér, amit kínálsz, akkor bátran közelebb léphetsz és add oda neki, amid van. Amikor egy papagájnak először kínálsz valamilyen finomságot vagy játékot, próbáld meg egy kicsit távolabbról megmutatni, hagyj neki időt, hogy szemügyre vegye. Idővel a kíváncsiság győz és a madár le-vagy előrehajol, hogy a csőrével is megvizsgálhassa.

Így nem kell túl közel kerülnöd a madár csőréhez. Ez azért szükséges, hogy biztos lehess benne, hogy a madár készen áll a csemegére és már nincs benne félelem. Ezen a ponton minden hirtelen mozdulatot kerülni kell! Néha, amikor túl közel kerülünk, vagy hirtelen mozdulatot teszünk, a papagáj harapással reagálhat. Miután megkapta a finomságot, szerencsés esetben feléd hajol, ami egy világos hogy valóban elkezdjetek ismerkedni. Kínálj továbbra is különleges finomságokat vagy tárgyakat. Ez arra készteti az új papagáj-barátot, hogy a jövőben is várja a látogatásokat.

Ha egy papagáj megérti, hogy jó dolgok történnek, amikor meglátogatod, akkor késztetése lesz rá, hogy jobban meg akarjon ismerni. Idővel lehet, hogy szívesen fellép a kezedre is. Sokszor mgesik, hogy beszél vagy énekel, mert ezzel ösztönöz arra, hogy megint közelebb kerülj hozzá egy különleges csemegével. Ezek mind a siker jelei. Ha már teljes a bizalom és nagyon jól érzi magát veled, akár azt is hagyhatja, hogy a fejét simogasd. Ez egyértelműen annak a jele, hogy kellően óvatos voltál és emellett jó munkát végeztél, elnyerve a bizalmát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése