2022. július 14., csütörtök

A Papagáj Társaság


Miért akarna bárki is éves előfizetést fizetni egy egyesülethez való csatlakozásért? Nincs mindenkinek elég kiadása? A papagájok tartása NEM olcsó hobbi. Szeretném azonban elmagyarázni, hogy szerintem miért van szükségünk nekünk, társas papagájtulajdonosoknak szakmai egyesületekre. Segítenek nekünk és mi is segítünk nekik; az előnyök mindkét irányban érvényesülnek.

A két szervezet, amelyről írok, a Papagáj Társaság az Egyesült Királyságban és a World Parrot Trust. Mind a Papagáj Társaság, mind a World Papagáj Trust segít a társas papagájok tulajdonosainak, hogy javítsák madaraik életét, és mindkettő szervezet elkötelezett a vadon élő papagájok védelme mellett. A tagok ingyenes oktatóanyagokat kapnak, online kurzusokon vehetnek részt, ahol a papagájnevelés alapjaitól kezdve a profi szintig mindent elsajátíthatnak, és évente vannak személyes találkozók, kurzusok is (bár mostanában ezek gyakorisága a járványhelyzettől is függ).

A Papagájtársaság taglétszáma jóval 10 000 alatt van. Nem értem, hogy a legtöbb állattartó miért nem csatlakozik. Az előfizetések nem nehéz (22 font évente; a Társaság titkára, Les Rance és munkatársai telefonos és e-mailes tanácsadást nyújtanak, és a havi magazint is ingyen adják. (50 év alatt 600 lapszámot adtak ki). Az újság mindig informatív cikkeket tartalmaz (néhányat én magam is írok). Tehát bíztatok mindenkit, hogy vegye fel velük a kapcsolatot és csatlakozzon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése